Trešdiena, 23. Oktobris, 2024
Daina, Dainida, Dainis
iPhone Android Mob
TwitterFoursquareDraugiemFacebookFlickrVimeo
Viesnīcu preces
Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta    Pirtis un atpūta
 
 
 
 

» Ziņas

Noskaidros 2012. gada Latvijas labāko pavāru

30.05.2012

Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2012” 7. septembrī notiks konkurss “Latvijas 2012. gada pavārs”.

Konkursu rīko biedrība “Pavāru klubs” sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

 

Lai pieteiktos konkursam “Latvijas 2012. gada pavārs”, dalībniekiem līdz 1. augustam jāiesniedz mājas darbs – recepte aukstajai uzkodai, kas gatavota no Baltijas butes un ziedkāpostiem, kā arī recepte pamatēdienam, kas gatavots no jēra stilba, izmantojot arī zaļās lēcas.

 

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļūs astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veiks Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmos mājas darbus. Sacensību finālisti tiksies 7. septembrī izstādes “Riga Food 2012” laikā, lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm. Kvalificēti ārvalstu pavāri un šefpavāri vērtēs ēdiena noformējumu (kompozicionālo krāsu un formu vienotību), garšu un produktu saderību, kā arī pašu dalībnieku tehnisko meistarību un darba organizēšanu.

 

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems medaļas, sertifikātus, kā arī sponsoru un atbalstītāju sarūpētās balvas. Pavāru konkursa uzvarētājs saņems arī naudas balvu – 1000 eiro.

 

Konkursa nolikumi un pieteikuma anketa atrodama biedrības “Pavāru klubs” mājas lapā www.chef.lv un izstādes “Riga Food” mājas lapā www.rigafood.lv

 

2011. gada labākā pavāra goda titulu ieguvaJānis Rozenbergs (SIA “Ademona”, restorāns “Kaļķu vārti”), otro vietu – Juris Dukaļskis (SIA “Ademona», restorāns “Kaļķu vārti”), trešo vietu – Māris Astičs (“Royal Square Holel” restorāns “Desiderata”).

 

2010. gadā Latvijas gada pavāra titulu ieguva restorāna «Kaļķu vārti» pavārs Viesturs Lasmanis, savukārt 2009. gadā – Terēze Kondrate no viesnīcas “MaMa” restorāna.

 

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2012” notiks 2012. gadā no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi “Riga Food 2012” papildina Gastronomijas festivāls, plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi www.rigafood.lv

Komentārs par rakstu: Noskaidros 2012. gada Latvijas labāko pavāru

Vārds, uzvārds 

Komentārs 


Drošības kods 
Rotaļas
Nav neviena sludinājuma.

Aptauja

Nepareizi ievadīts lietotāja vārds vai parole!