Tradicionālie ēdieni 5 pasaules valstīs
Mite siers, Vācija
Šis siers ir kā kaut kas no viduslaikiem. Pagatavots izmantojot senas metodes no viduslaikiem, kas tikai nesen tikušas atjaunotas. Šis siers varētu būt viens no dīvainākajiem ēdieniem, ko esi ēdis. Piegatavošanas laikā tas paliek melns. Ijka kukurūza, Kolumbija Ziemeļkolumbijā iedzīvotāji sevi mēdz dāvāt par Ijka, kas nozīmē „kukurūzas cilvēks”. Iedzīvotāji kukurūzu ēd visās ēdienreizēs un izmanto arī tās krāsas (dzelteno, brūno, melno un balto) kā savas pasaules vizualizāciju. Šis svētais ēdiens tiek izmantots rituālos un kā medicīnisks preparāts. Guarana, Brazīlija Guarana parādās dažos augļu dzērienos un dažādos veselīga uztura veikalos, bet tikai daži zina to, ka tas aug Brazīlijas lietus mežos. Satere – Maue cilts locekļi izmanto šī auga sēklas, sasmalcinot tās, sapresējot cietos gabaliņos, sarīvējot to ēdienā vai dzērienā. Guaranā ir kofeīns un daudz vitamīnu, augs palīdz cīnīties ar nogurumu un stimulē smadzeņu darbību.
Marinēti dārzeņi sinepju eļļā, Indija Indieši lielu daļu no pieejamiem augļiem un dārzeņiem marinē sinepju eļļā kopā ar dažādām garšvielām, gala rezultātā iegūstot brīnišķīgus, dažnedažādus marinējumus. Izmantojot šo metodi indieši var ēst citronus, mango, banānus, sīpolus un citus dārzeņus un augļus visu gadu! Viegli saprotams, kāpēc indieši pielūdz sinepju stādus katru pavasari dejojot tiem īpašu rituāla deju.
Hachiyagaki hurma, Japāna Šie vērtīgie medussaldie augļi senos laikos tika uzdāvināti Japānas karaliskajai ģimenei kā dāvana. Uz ilgiem laikiem auglis bija pazudis no Japānas zemēm, līdz 1940.gadā kāds 20gadīgs fermeris uzgāja vienīgo palikušo hurmas koku. Dažus gadus vēlāk iedzīvotāji atcerējās tradīcijas pēc kurām var pagatavot šo saldo augli.