Noslēgusies gardēžu akcija „Garšas tūre Jelgavā”
Akcijas „Garšas tūre Jelgavā” ietvaros īpašo Jelgavas gardēžu suvenīru – fondī trauku - saņēmuši 66 akcijas dalībnieki. Akcija aizsākās 7.februārī Starptautiskā ledus skulptūru festivāla laikā un turpinājās līdz pat Jelgavas pilsētas svētkiem – 31.maijam. Tūri organizēja Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, Jelgavas pilsētas pašvaldība un trīs Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumi.
Akcijas „Garšas tūre Jelgavā” laikā jelgavniekiem un pilsētas viesiem bija iespējams iepazīt Jelgavas tūrisma apskates objektus, nobaudīt Jelgavas pilsētas īpašo piedāvājumu - pamatēdienu „Hercoga bura”, desertu „Šarlotes skūpsts”, atspirdzinošo dzērienu „Jelgavas bellini” un tūres noslēgumā saņemt Jelgavas gardēža suvenīru – uzņēmumā „Keramika LV” izgatavoto fondī trauciņu ar Jelgavas simboliku. Akcijā iesaistījās ģimenes restorāns „Hercogs” (Krišjāņa Barona ielā 3), bistro „Silva” (Driksas ielā 9) un krodziņš „Istaba” (Jāņa Čakstes bulvārī 7).
„Hercoga bura” ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts „Šarlotes skūpsts" ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu kārtojums ar augļu-ogu biezeņa mērci. Atspirdzinošā dzēriena „Jelgavas bellini” viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas izmantota arī gatavojot „Hercoga buru” un „Šarlotes skūpstu”. Jelgavas īpašie ēdieni pilsētas ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartēs iekļauti no 2012. gada februāra un tie tapuši sadarbojoties Jelgavas pilsētas pašvaldībai, Jelgavas Amatu vidusskolai un Jelgavas uzņēmējiem.
Informāciju sagatavoja
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs